Versal i början på ny rad

Hej,

När jag ska svara en kund, så saknar jag att det blir stor bokstav per automatik i börja på en ny rad.
Även när jag fortsätter efter punkt är det önskvärt.

Rose-Marie Löf Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Hej Rose-Marie

När man skriver på mobiler, surfplattor och andra enheter som har ett tangentbord på skärmen är det vanligt att tangentbordet anpassar sig och förväljer stor bokstav där det är lämpligt.

När man skriver på fysiska tangentbord är det ovanligt att styra över stora och små bokstäver, då det anses lätt för användaren att göra när man skriver på ett riktigt tangentbord.

Menar du att du har problem med förvalda stora bokstäver när du använder Kundo via mobil/surfplatta, eller att du skulle önska att vi ändrar små bokstäver till stora även när man skriver via datorn?

Alvin Lindstam
  • Hej

jag tycker att det underlättar att det per automatik blir stor bokstav

//Rose-Marie

rose-marie löf
  • Hej Rose-Marie!

Tack för ditt förslag! Vi förstår att det ofta skulle underlätta med automatisk ändring till stor bokstav. Men vi ser också att det skulle kunna innebära problem i de fallen man faktiskt inte vill ha det. Om systemet skulle ändrar det automatiskt, så skulle man i vissa fall behöva redigera om text man skrivit "rätt från början" vilket kan skapa besvärliga situationer.

Vi är också tveksamma till förändringen eftersom vi inte tror att det är det skribenten förväntar sig ska hända. T.ex. är det inte så det fungerar i andra webbaserade mailklienter som Gmail och Outlook.com.

Därför väljer vi att inte införa detta just nu. Tack så länge, och du är varmt välkommen att höra av dig igen med fler förslag och önskemål!

Ha en fin dag!