Vad har användarna sökt på i vårt forum? Har ni statistik över det?

Vi är intresserade av att se statistik för vilka sökningar som har gjorts i vårt forum, finns det statistik över de sökorden?

Kundo Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Det går att få ut statistik för vad folk har sökt på i ert forum!

Ni använder er helt enkelt av vår Google Analytics-integration.

Börja med att skapa ett (gratis) Google Analytics-konto på deras sajt. Gå sedan till Inställningar -> Besöksstatistik och skriv in ert ID där.

Nu får ni generellt statistik över vilka sidor som besöks i ert forum.

Vi ska nu slå på funktionen "Webbplatssökning". Det görs under Administratör -> Vyinställningar -> Inställningar för webbplatssökning. Där slår ni på "Spårning av webbplatssökning". Under "Frågeparameter" skriver ni in bokstaven "q".

Frågeparemetern står med i adressen till sidan när man gör sökningar på Kundo. Genom att ange den i Google Analytics inställningar gör vi att de kan skilja på vilka sidvisningar som är sökningar eller inte.

Det var allt, efter ungefär ett dygn har ni börjat samla statistik för sökningarna i ert forum, och ni kan hitta dem under Beteende -> Webbplatssökning -> Söktermer.

Säg till om något är oklart så hjälper vi till!