Vad används våra besökares IP till?

Hej!
Kundo använder användarnas IP. Som jag förstått det skiljer ni på interna användare utifrån IP från våra externa besökare i syfte att inte inkludera våra redaktörer i statistiken. Är det enda syftet eller finns det andra? Kort sagt: "Vad används våra besökares IP till?" Ska uttrycka det i en sida om vår GDPR-hantering. Därav frågan.
Lars Boström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Hej Lars,

Jag tycker det är mycket kul att ni tar GDPR på allvar!

Först och främst så ska det förtydligas att Kundo bara är databiträden. Vi gör inte anspråk på någon data lagrad i systemet: datan ägs av respektive organisation som är kund hos oss.

IP-nummer sparar vi främst för att kunna svartlista avsändare med ont uppsåt från att ha aktivitet i Kundos produkter, men också för att underlätta teknisk felsökning i närtid.

För mer om detta och en hel del annat, se Kundos säkerhetspolicy eller inlägget Frågor och svar om dataskydd, Personuppgiftslagen (PUL) och Cookies.