Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

"Svara alla"

Hej!

Vi skulle behöva ha en "svara alla-funktion" i Kundo mail. Eller finns det redan? Om flera personer varit inblandade i ett mail, vore det bra om vi kunde skicka till samtliga utan att skriva in alla adresser igen.

Kommentarer

 • Hej Cecilia!

  I dagsläget inkluderar Kundo Mail alla som har varit delaktiga i det senaste mailet i en mailkonversation automatiskt när man skall svara på mail (se bild). De som var satta som kopior i mailet som inkom hamnar alltså som kopior när ni svarar automatiskt om ni inte väljer att plocka bort dem ur konversationen.


  Är det så du menar? Eller önskar du att det fungerade på ett annat sätt? Berätta gärna hur du skulle vilja att det fungerade.

  Ha det toppen!

  Anna Degrell Customer Success Manager
 • Hej Anna,

  Jag tror egentligen att den lösningen skulle fungera om vi bara slapp lägga in samma adresser gång på gång. Om det funkar som i Outlook att systemet känner av och kommer med förslag så behöver vi ju inte skriva ut adresserna igen. När är den funktionen på plats?

  Må gott!

 • Hej Cecilia,

  Vi jobbar just nu på att Kundo Mail skall "komma ihåg" adresser ni tidigare använt i verktyget så att ni inte skall behöva skriva in hela adresserna varje gång, det kommer att lanseras under nästa vecka.

  Kan det vara det du efterfrågar?

  Soliga hälsningar

  Anna Degrell Customer Success Manager
 • Hej igen!

  Precis! Strålande, det kommer verkligen att underlätta.

  Må gott!

 • Toppen!

  Nu har jag läst din första fråga igen och det dök upp lite mer funderingar bara för att få ännu mer klarhet i vad du menar så att vi vet att vi menar samma sak 😀 sorry för det.

  I vilken situation ni behöver skriva in epostadresserna själva?
  Är det när ni skall lägga till mottagare i konversationen?
  Eller för att få med de som tidigare suttit som kopior i det inkommand emailet?

  En "svara alla" funktion i Kundo Mail finns redan där det automatiskt inkluderar alla adresser när ni skall svara. Syns i till: fältet vid svarsrutan.

  Ha det toppen

  Anna Degrell Customer Success Manager
 • Hej Anna!

  Både och... Om någon valt att ta bort en avsändare från urspringsmailet så måste den läggas till igen. Dessutom gäller det ju även när vi vill cc:a andra kunder eller kollegor. Slå en signal om du vill ha mer info. Känns ibland enklare att kommunicera via telefon.

  Må gott!

 • Stort tack!

  Då borde vår kommande funktion där Kundo Mail "kommer ihåg" tidigare använda epostadresser hjälpa er.

  Jag ringer om vi behöver nån mer info 😀

  Anna Degrell Customer Success Manager
 • Hej!

  När jag svarar på ett mail där en annan person är cc:ad så kommer inte den cc:ade personen med automatiskt även om jag ser i den här tråden att det ska fungera så. Vad kan det bero på?

  Vänligen,
  Emelie

 • Hej Emelie!

  När jag testar hos oss så kan jag inte återskapa ditt problem med att personer som står som CC inte kommer med.

  Vill du maila support@kundo.se med en länk till ett exempel på ett sånt mail så kan vi felsöka vad som kan ha gått snett.

  Bästa hälsningar

  Anna Degrell Customer Success Manager
 • Yes, nu såg jag att de låg kvar om jag lade in dem manuellt från första mailet, men att det inte funkade annars. Men jag har mailat över en länk och skärmdump så ni får se!

  //Emelie

 • Hej Anna o co,

  Jag har motsatt problem 😀 Jag tycker det känns rimligare att Kundo automatiskt bara svarar avsändaren av mailet och inte alla som fick ursprungsmailet.

  Vi fick idag ett mail som skickades till ett antal organisationer och jag skrev ett svar och tänkte att det bara blev ett svar till avsändaren. Märkte efter jag skickat att bara skriva ett svar i Kundomail innebär "Svara alla", pinsamt för mig 😀

  Är det som i detta fallet cirka 15 mottagare av urpsrungsmailet måste jag alltså sitta och klicka bort 15 mottagare innan jag svarar.

  Vänliga hälsningar,

 • Hej Pelle

  Tack för att du hör av dig med din åsikt. Som du ser ovan finns det olika önskemål, och vi har bedömt att behovet att få med adresserna från början är större än behovet av att vara utan dem. Även om vi förstår det pinsamma i en oavsiktlig svara-alla.

  Om du vill ta bort flera mottagare vill jag tipsa om att du kan använda backspace för att sudda i stället för att trycka på krysset vid varje adress.

 • Hej Alvin,

  Ja, jag förstår att ni bedömt detta. Att som i andra program kunna välja "Svara alla" eller "Svara" är inte ett alternativ?

  Tack för tipset om backspace!

 • I allmänhet försöker vi göra våra tjänster så lättanvända som möjligt, och anpassa dem just för att passa för kundkontakt. Som en del i det har vi valt att alltid visa svarsformuläret utan att man behöver göra något sådant val, samtidigt som vi visar mottagaradresserna som är förifyllda.

  För att lägga till ett val mellan "Svara" och "Svara alla" skulle vi behöva få till ett gränssnitt som är tydligt, avskalat och enkelt, och som funkar utan val med rimlig default. Det skulle säkert gå, men får då jämföras med annan utveckling vi vill lägga vår tid på. I slutändan kokar det ner till hur viktigt det är och tiden det tar att göra.

  Vad känner du är det viktiga som du vill uppnå här? Handlar det om att inte ha svara-alla som default och för att undvika den händelse du var med om? Eller handlar det om att göra det enkelt att ändra mottagare?

 • Hej igen,

  Jag tycker det är ganska enkelt att ändra mottagare. Det är främst att inte ha "svara alla" som default jag tänker på. Men jag förstår om ni har annat som är viktigare för tillfället. Det är väl bara att försöka lära sig att svara = svara alla 😀

  Eller kanske man kunde ha någon varning när man trycker på svara utan att ha redigerat mottagarna när de är flera?

  Vi har kört kundomailen någon månad nu och märkt av många fördelar 😀

  Vänliga hälsningar,

 • Tack för din feedback. Vi tar den med oss när vi planerar vår fortsatta utveckling.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.