Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan Kundos lösning indexeras av Find?

Vi sitter i EPiServer CMS 11.5 (molnlösning). Vi har Find som sök. I Find har vi möjlighet att ställa in så kallade konnektorer för att hitta relaterat innehåll som inte finns på vår webbplats Partille.se. Är detta möjligt att göra mot er lösning?

Charlotte Wadstein Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Charlotte

  Jag tolkar det som att din fråga handlar om Kundo Forum, säg till om frågan handlade om annat innehåll än det.

  Vi är inte kunniga i just EpiServer Find, så jag kan inte säga med säkerhet om hur det kan göras med den produkten. Utifrån EpiServers dokumentation ser det dock ut som att det är en crawlingbaserad lösning, där den ställs in på att läsa innehållet i en extern webbplats, så som https://kundo.se/org/partille-kommun/.

  Forumen är gjorde för att kunna indexeras av vettiga sökmotorer så som det stora sökjättarna på nätet. Vi har ingen aning om hur bra EpiServer Finds crawler är, men det är viktigt att den respekterar vanliga indexeringsregler som att respektera metataggar om sidor som inte ska indexeras, canonical-urls osv. Ni bör också konfigurera den för att bara indexera sidor som börjar på ert forums prefix (/org/partille-kommun/).

  En negativ sak med den typen av sökintegration, där ni crawlar forumet, är att det kan ta tid för nytt innehåll att dyka upp i ert sök och för att innehåll som tas bort att försvinna ur söket. Vi brukar därför föreslå att man i stället använder sig av vårt API för att söka direkt i forumet (teknisk dokumentation: https://kundo.se/api-doc/#search).
  Alvin Lindstam

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.