Hur pekar jag en egen subdomän mot vårt forum?

Vi skulle vilja använda en egen subdomän (t.ex. forum.mydomain.se) till vårt forum istället för kundo.se. Hur gör vi det?

Kommentarer

• För att använda en egen subdomän för ert konto på Kundo gör du så här:

• Skapa ett CNAME för er valda subdomän (t.ex. forum.erdomän.se) i er DNS som pekar mot kundo.se.
    • Det kan ta lite tid (upp till 24 timmar) för DNS-inställningarna att slå igenom. När du kommer till kundo.se genom att surfa till forum.erdomän.se så kontakta oss via e-post så gör vi de nödvändiga inställningarna.

Er tidigare adress på Kundo fortsätter att fungera även efter uppsättningen av subdomänen och skickar all trafik till den nya adressen.

Jonatan Larsson Operativ chef
  • Hej, kan även subdomänen vara "erdomän.forum.se" eller måste forum stå först? Det kanske blir en undersida annars?
    MVH Sylvia

Sylvia Martinsson
  • Hej Sylvia,

Man brukar skilja på toppdomäner och subdomäner. I exemplet ovan, forum.mydomain.se, är forum subdomän och mydomain.se toppdomän. Toppdomänen måste ägas av antingen er eller av oss på Kundo. Här kommer några exempel på domäner som fungerar:

• forum.ertföretag.se <- Fungerar fint eftersom ni äger ertföretag.se!
    • ertföretag.forum.se <- Fungerar inte eftersom varken ni eller vi äger forum.se
    • ertföretag.kundo.se <- Fungerar fint eftersom vi äger kundo.se, säg till oss om ni vill ha det på detta sätt då det kräver lite extra setup från vårt håll.