Hur hittar jag originalfilen för ett mail i min vanliga e-postklient?

Jag har blivit ombedd att skicka originalet för ett mail som jag mottagit. Hur gör jag?

Kommentarer

• Hej!

När vi får felrapporter angående Kundo Mail behöver vi ibland se originalfilen för att kunna hitta felet. För mail som kommit in till Kundo Mail kan vi själva se originalfilerna, men om det är mail som skickats ut från Kundo Mail och hamnat i Outlook/Gmail eller annan e-postklient behöver vi få originalet skickat till oss som en bifogad textfil.

Så här hämtar du ut originalfilen och skickar den till oss (läs instruktioner för din e-postklient nedan):

Outlook 2010 och Outlook 2016

1. Öppna det aktuella mailet och klicka på Arkiv i toppmenyn.
    2. Klicka på fliken Info och välj Egenskaper i menyn.
    3. Nu visas ett fönster med originalmeddelandet. Kopiera hela texten.
    4. Öppna Anteckningar, klistra in texten och spara.
    5. Skriv ett mail till support@kundo.se och bifoga textfilen du just skapat.

Outlook 2007

1. Högerklicka på meddelandet i inkorgen.
    2. Välj Meddelandealternativ i söklistan.
    3. I rutan för meddelandealternativ som visas finns en ruta för internetbrevhuvuden. Kopiera hela texten.
    4. Öppna Anteckningar, klistra in texten och spara.
    5. Skriv ett mail till support@kundo.se och bifoga textfilen du just skapat.

Gmail

1. Öppna det aktuella mailet.
    2. Klicka på nedpilen bredvid Svar i högst upp till höger i mailet och välj Visa original.
    3. Nu visas ett fönster med originalmeddelandet. Kopiera hela texten.
    4. Öppna Anteckningar, klistra in texten och spara.
    5. Skriv ett mail till support@kundo.se och bifoga textfilen du just skapat.

Här är ett exempel på hur texten i en typisk originalfil ser ut:
    https://kundo.se/site_media/attachment/forum_4/...

Återkom om du ändå inte hittar eller om du behöver instruktioner för någon annan e-postklient!