Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur göra snygg uppställning med plus- och minustecken?

Hej!
Är huvudredaktör för vårt företags forum och behöver med jämna mellanrum göra uppställningar med plus-, minus- och lika med-tecken. Alltså: +, - och =.
Men när jag inleder raden med dessa tecken hamnar informationen istället i punktform när jag sparat inlägget. Det hjälper inte att lägga flera mellanslag, däremot fungerar det om jag sätter en punkt framför. Men det blir ju inte snyggt... Dessutom lite svårläst.

Jag vill ha uppställningen t.ex. så här:

 • aaaaa
 • bbbbb

= ccccc

Varför går detta inte att göra? Om jag velat skriva i punktform hade jag ju klickat på ikonen för punktering!
Det är viktigt för mig att kunna besvara de frågor som kommer in i vårt forum på ett pedagogiskt sätt och mycket enklare än en uppställning enl. ovan blir det ju inte.
Tråkigt då att formateringen ska ställa till det...

Kommentarer

 • Hej!

  Detta beror på att vår textredigerare använder sig av ett format som kallas "Markdown". I det tolkas tecknen *, - och + som början på en lista. Jag håller med om att detta blir förvirrande!

  Vi håller för närvarande på att byta ut textredigeraren till en mer lättanvänd variant. Då kommer det direkt att visas hur texten kommer att se ut.

  Tills dess kan du redigera de svar som blivit fel och sätta ett omvänt snedstreck (" \ ") framför de tecken som omvandlas till listor. Du skriver alltså:

  \-
  \+
  \*

  för att få

  -
  +
  *

  Hoppas detta hjälper dig!

  Dan Strokirk Utveckling & support
 • Tack så mycket - det funkade bra att göra enligt ovan!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.