Hur göra back-up?

Hej!
Vill kolla att jag förstått detta med back-up rätt.

Vi tänker så här: Kundo gör själva back-up och det är osannlikt att all information hos er skulle förloras. Men, om detta skulle hända är det ändå bra att vi själva hämtar hem och gör back-up två gånger per år. Vi hämtar då forumet i xml-format via "Inställningar" - "Integrationer" - API - Available return formats: All dialogs in XML format.

Vi sparat helt enkelt ner detta på vår server. Är detta "rätt" tänkt?

Ingela Hallberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Hej Ingela,

Tack för din fråga!

För att göra en komplett backup av ert forum så kan vi rekomendera två alternativ:
    1. Använd export-funktionen för att få en zip-fil med alla inlägg mailad till dig
    2. Använd json-APIet för att ladda ner alla inlägg
    Om ni väljer att använda export-funktionen så kan det vara bra att känna till att uppladdade filer inte kommer med. Men antagligen har ni inte så mycket uppladdade filer...

Uppladdade filer behöver ni också ladda ner om ni använder json-APIet, det kräver en viss utvecklingsinsats från er sida. Vi rekomenderar att ni inte använder xml-APIet eftersom det kommer att försvinna på sikt.

Hör gärna av dig igen om ni har ytterligare funderingar kring hur ni ska ta backup!
    Mattias Lundberg Utveckling & support
  • Hej igen!
    Tack för snabbt svar.

Export-funktionen är enkel att använda. Det står också att allt innehåll som är synligt för redaktörerna kommer med. Det viktigaste för oss är mejladressen till frågeställaren, frågan och vårt svar. Så jag antar att detta kommer med (när jag själv öppnar filmappen ser jag adressen och frågan, men inte svaret. Komprimerade mappen kan jag inte öppna, men det finns ju så klart andra här som kan hjälpa oss med detta om det blir aktuellt.)

Så en fråga till: behöver vi inte hämta hem innehållet i mejlboxarna? Det finns ingen export-funktion för dem, vad jag kan se.

Ingela Hallberg
  • Hej igen,

Tack för din feedback!

Jag håller med om att det är en olycklig formulering och har lagt in i vår att göra lista att ändra texten till något som är tydligare. Mailadressen till alla slutanvändare kommer att komma med förutsatt checkboxen är markerad.

När det gäller export för mailkorgar så behöver ni maila oss på support@kundo.se så kan vi skicka en export för en mailkorg. Även när det gäller export av mailkorgar så kommer inte bifogade filer med.

Ha en fortsatt trevlig dag!