Frågor och svar om dataskydd, Personuppgiftslagen (PUL) och Cookies

Vi på Kundo får ofta frågor om vad som gäller avseende EU:s dataskyddsförordning, personuppgiftslagen och liknande områden. Här är de vanligaste frågorna och svaren.

Kundo Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Äger vi som kund vår data på Kundo?
    Ja, ni äger all information som ni och era kunder skrivit in och laddat upp på Kundo.

Kundo agerar som ett biträde till er genom att tillhandahålla vår plattform. Vi gör inget anspråk på er data.

Kan vi exportera vår data från Kundo?
    Ja, ni kan exportera all data som ni och era kunder skrivit in och laddat upp på Kundo.

En exportfunktion finns tillgänglig direkt i verktyget och kan användas när ni önskar. Exportformatet är främst anpassat för maskininläsning men kan också läsas direkt i exempelvis Excel. Om ni önskar ett särskilt exportformat kan vi på Kundo hjälpa er med detta.

Vilka personuppgifter lagrar Kundo?
    Kundo lagrar personuppgifter som är nödvändiga för att tillhandahålla tjänsten. Detta innefattar främst användares namn, e-post och IP-adress. Kontakta oss för detaljerad information.

Var lagrar Kundo vår data och personuppgifter?
    All data och därmed också personuppgifter lagras inom EU/ESS.

Får vi teckna ett särskilt Personuppgiftsbiträdesavtal med er?
    Ja, det går ofta bra. Kundos standardavtal som ni ingår med oss innehåller redan ett personuppgiftsbiträdesavtal men om ni önskar ett anpassat avtal går det ofta bra. Det finns vissa skrivningar som vi inte kan acceptera. Ta kontakt med oss så går vi igenom detta tillsammans.

Har ni underbiträdesavtal med era leverantörer?
    Ja, Kundo har dessa avtal med berörda underleverantörer.

Vi får inte använda Google Analytics i vårt forum, måste vi det?
    Nej, det går bra att stänga av Google Analytics i ert forum. Kontakta oss så hjälper vi er.

Kan vi visa tydligare information om Cookies i vårt forum?
    Ja, det går att aktivera en ”banner” i ert forum som är utformad för att uppfylla de svenska riktlinjerna för information om Cookies. Kontakta oss så aktiverar vi detta.

Kan vi ta bort information om en viss användare?
    Ja. Ni väljer själva vilken information som ska sparas och visas i forum, inkorgar och chatt. Ni kan exempelvis ta bort enskilda konversationer, inlägg och kommentarer. Om ni önskar radera stora mängder information om en enskild användare så kan vi hjälpa er.

Hur länge lagrar Kundo borttagen information?
    Om ni själva tar bort information i Kundo så lagras denna information i ytterligare 30 dagar av Kundo. Därefter tar det ytterligare 30 dagar innan informationen försvunnit ur backupsystem.

Björn Lilja VD
  • Mer detaljer kring hur vi jobbar med säkerhet hittar du här: https://kundo.se/security/