Dark Mode

Hej,

Jag har lite svårigheter för starka ljus. Den vita bakgrunden på kundo skiner något väldans och jag blir därför tvungen att sänka "brightness" på skärmen, eller sätta på "night mode" på windows 10, så att det blir mindre blåljus. Eftersom man jobbar i kundo 8 timmar om dagen så kan detta vara lite problematiskt.

Däremot så finns det på allt fler och fler hemsidor en funktion att sätta på något som heter "Dark mode", som istället för en vit färg sätter in en svart/grå/alternativt mörkare färg, som inte är så skadligt för ögonen.

Finns det möjlighet att sätta in en sådan funktion? Eller har jag missat att det möjligtvis redan finns detta?

Tack på förhand!
Jonas Dahlström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Hej Jonas!

Tack så mycket för ditt förslag!

Att ha ett "Dark mode" tema för Kundo vore definitivt intressant ur ett tillgänglighetsperspektiv men det är tyvärr ingenting som vi har i dagsläget.

Jag kikade lite snabbt på nätet och såg att de flesta webbläsare har diverse add-ons som aktiverar "Dark mode" för hemsidor som du skulle kunna testa!

Det här är några som jag hittade (Jag har ej testat dem så jag vet ej om de är bra/dåliga/säkra):

Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/dark-reader/eimadpbcbfnmbkopoojfekhnkhdbieeh?hl=en
    Firefox: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/dark-mode-webextension/

För Microsoft Edge hittade jag inget tyvärr.

Kai Takesaki
  • Hej Kai,

Tack för ditt svar.

Det vore verkligen toppen med en sådan inställning, och jag tackar för förslagen du har skickat. Dock så har jag inte tillgänglighet att ha återkomst till tillägg på den webbläsare vi använder, då de har blockat dessa slags funktioner på min arbetsplats.

Hoppas ni ser över detta förslag hur som helst och att ni finner det optimalt.

Tack!
    Jonas Dahlström
  • Hej!

Jag skickar detta vidare till de som är ansvarig för produktutveckling så tar de med detta i framtida planering. Vi hör av oss här i denna tråd när vi har någon mer information.
    Patrik Stenmark Utveckling & support
  • Schysst! Ser fram emot det då.

Allt väl!
    Jonas Dahlström