Vad gör "Arkivera"?

Hej!
Jag funderar över funktionen arkivering och vart de arkiverade inläggen hamnar? Kan vi som redaktörer gå in någonstans och se dem, eller finns de bara kvar för dem som har länken?

Hälsningar Anna

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Anna!

  Inlägg som arkiveras syns fortfarande för er redaktörer som vanligt, men skrivs ut som "Titel (Arkiverad)" i dashboarden och sökresultatet så att ni ser tydligt vad som gäller. För vanliga användare så försvinner arkiverade inlägg helt från alla listor (inklusive startsidan), och helt från sökresultatet.

  Tanken är alltså att arkiveringsfunktionen ska användas när man vill svara på en fråga, men att frågan inte riktigt är relevant för andra användare. Arkivera borde verkligen ha en förklaring kopplad till sig, det tar vi med oss som ett förslag. Tack!

  Emil Stenström Produktansvarig
 • Hej igen!
  Tack för snabbt svar. Jag är inte riktigt säker på att jag hänger med dock. Menar du att det finns en egen rubrik i dashboarden som heter "Arkiv" eller är det i inlägget som jag ser att det är arkiverat?

  /Anna

 • Hej Anna!

  Det finns ingen separat rubrik för de arkiverade inläggen, utan om du går in under "Alla inlägg" i dashboarden så syns de inläggen bland dem precis som vanligt, men med det format som Emil beskriver ovan "Rubrik (Arkiverad)".

  Prova gärna att arkivera ett inlägg och sök efter det eller hitta det i dashborden så ser du hur det ser ut.

  Björn Lilja VD
 • Hej igen Anna

  Blev du klokare av svaren ovan eller vill du att jag slår en signal?

  Björn Lilja VD
 • Hej!
  Jag blev klokare, fast jag skulle gärna se att det gick att sortera så att man hittar alla arkiverade i en följd. Man får nu söka bland alla inlägg för att hitta dem som är arkiverade och det kan ju bli lite problematiskt i takt med att inläggen ökar.

  Du får gärna slå en signal så kan jag rådfråga dig om eventuella andra lösningar.

 • Anna: Jag tycker det låter som en bra idé med en sådan lista. Vi diskuterar om vi inte kan lägga till en sådan i dashboarden och återkopplar här när vi pratat igenom. Jag slår dig en signal inom kort!

  Det går fint att avarkivera ett inlägg, det är bara för redaktören att kryssa ur den rutan igen.

  Jonas fråga om missbruk av arkivering bröt jag ut till en egen tråd.

  Björn Lilja VD
 • Låter fint!

 • Hej Björn och Emil,

  Arkivera-funktionen sätter lite frågetecken i mitt huvud också. Kommer de svaren upp vid t.ex. google-sökning?

  Idag har vi fått en kommentar på en fråga som arkiverades för 8 dagar sen. Exakt HUR personen har hittat den arkiverade tråden vet jag inte, min enda gissning är att personen googlat och fått upp tråden där.

  mvh.

 • Hej Erik,

  Tanken är att de inläggen inte ska dyka upp vid en Google-sökning. Tyvärr så kan vi inte med 100% garantera detta, då Google inte besöker alla inlägg varje dag för att se om vi markerat dem som "indexera INTE detta inlägg". Det brukar ta betydligt kortare än 8 dagar dock, så min gissning är att personen inte har hittat dit via Google.

  Eftersom inte arkivera faktiskt tar bort inlägget, utan bara ser till att man inte kan hitta det i vår sökmotor eller i några listor på Kundo, så skulle jag snarare gissa på att personen har hittat en länk till inlägget någon annanstans. Sociala medier? Ett mail som skickats vidare? Står det något under "Mer info" för inlägget, t.ex. vilken sida inlägget har skickats från?

  Emil Stenström Produktansvarig
 • "Tidpunkt: 2013-12-03 15:43

  Sida som inlägget skickades från: http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f......

  Webbläsare: IE 10.0

  Operativsystem: Windows 8"

  Verkar oerhört googlat....

 • @Erik: Det har du helt rätt i. Inlägget är markerat för borttagning: "<meta name="robots" content="noindex">" men Google verkar inte ha indexerat om det ännu. Jag önskar att vi kunde påverka dem att vara snabbare 🙁

  Om du tar addressen till inlägget (postar inte länken här så den inte sprids ytterligare) och söker på den i Google, så ser du att den dyker upp som svar. Först när den sökningen inte get någon träff vet du att den är borttagen.

  En annan intressant sak med den sökningen är att tråden tydligen också är länkad till från familjeliv.se (sista träffen). Där beskriver även personen hur den googlade för att komma till inlägget i fråga. Så även när Google tagit bort den kommer det finnas en väg in.

  Kort sagt, det är tyvärr inte mycket vi kan göra för att dölja inlägget mer än den redan döljs. Nästa steg är att helt plocka ta bort den från forumet...

  Emil Stenström Produktansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.