Är det ok att lägga in Google Tag Manager?

Hej!

Enligt sidan https://kb.kundo.se/guide/lagga-in-egna-script kan ni lägga in script åt en. Men är det ok att ni lägger in Google Tag Manager för att man ska kunna lägga in extra spårning själv eller andra verktyg?

Vänliga hälsningar,
Max

Kommentarer

• Hej Max,
    Tack för att du kontaktar oss och frågar!

Det korta svaret är att det beror på vad ni vill göra. Google Tag Manager i sig gör ju inget, så svaret beror på vilka typer av script ni vill läsa in genom Google Tag Manager. Att lägga in Google Tag Manager kräver också att ni har en egen domän (av säkerhetskäl), kontakta oss för att få hjälp med det om det inte redan är uppsatt!

Om ni vill lägga in script för spårning av användar mellan era sidor och Kundo så är det bara att köra på! Lägga till Google Tag Manager kan ni göra genom att gå in i inställningarna för Forumet eller Kunskapsbanken och väljer alternativet "Besöksstatistik". På den sidan finns det fält för att lägga in den kod ni fått från Google Tag Manager.

Om ni vill lägga in andra script vill vi gärna veta vilken tjänst det är ni vill integrera med och förstå lite mer. Om du inte vill dela med dig av vilket det är här i forumet så går det bra att maila support@kundo.se .

Jag uppdatera vår dokumentation och förtydligar att det är okej att använda Google Tag Manager.

Ha en fortsatt fin dag!
    Mattias Lundberg Utveckling & support
  • Hej Mattias!

Tack för svar! I det här fallet har vår kund (myndighet) Kundo på egen domän. Eftersom Kundo är en viktig del av kundens kommunikation är målet är att det ska vara samma typ av spårning på alla deras webbegendomar.

I första hand är de script som ska läggas in via Google Tag Manager för att förbättra spårningen. I nästan alla fall är det script från LunaMetrics öppen-källkodsamling för extra spårning med GTM/GA (https://www.lunametrics.com/labs/recipes/).

Vi har också en del egenutvecklade script för en del unika typer av interaktioner och enkäter. I alla fall är det script som är testade på många andra webbplatser, men vi gör alltid stickprovstester på nya webbplatser. Både för LunaMetrics script och våra egna.

Det viktigaste i det här fallet är extra tidsspårning och en måluppfyllelse-enkät. Det senare kan jag tänka mig att ni vill titta närmare på.

Jag tar vidare till vår kund att vi kan börja med att lägga in deras Google Analytics via Google Tag Manager utan extra spårning. Återkom gärna här om hur ni ser på LunaMetrics script. Jag återkommer till support@kundo.se angående våra egna lösningar.

Vänliga hälsningar,
    Max
    Max
  • Hej igen,
    Tack för informationen!

När det gäller LunaMetrics så är det inga konstigheter att använda, fritt fram att lägga in!

Era egenutvecklade vill vi gärna veta lite mer om, men tror inte det ska vara några problem. Ser fram emot att få mer info till support-mailen.

Ha en fortsatt fin dag!