Använda citatformatering i inlägg

Hej, jag kan inte längre se funktionen för citatformatering i editorn på Sveriges Radios kundforum. Nu finns bara två knappar för infoga bild eller filer.

Ska man inte kunna strukturera texten semantiskt på något sätt?

Det är rätt ofta man vill markera utdrag av text i samband med svar på inlägg eller länkade referenser tycker jag.

https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kommentarer

• Hej Johannes!

Vi håller just nu på att förbättrar användarupplevelsen i forumet, där vi bland annat vill göra det enklare för slutanvändare att skriva i forumet. Med detta valde vi att ta minska antalet funktioner i text-fältet för slutanvändare.

Vi uppskattar din feedback om detta och jag har fört den vidare till produktansvarige hos oss på Kundo. Får vi fler indikationer på att funktioner saknas så kommer vi självklart ta hänsyn till detta!

En workaround som ni kan testa är att använda pluginet Markdown Here i din webbläsare, på följande vis:
    1. På den text som ska citeras, sätt >  framför. T ex “> Ett text jag vill citera”
    2. Markera texten, inkl >-tecknet
    3. Klicka på knappen “Markdown here”.
    Vad tror du om det?

Sandro Bizzarri Support
  • Har ni fått indikationer på att det behöver förenklas då? Det är lite att kasta ut barnet med badvattnet att ta bort citatformatet på en forumtjänst kan jag tycka.

Tack för förslaget om Markdown Here, knappast någon förenkling för min del, men det ser ju ut som en intressant funktionalitet att översätta formaten till textkoder för den som vill installera tilläggsprogram lokalt.
    Johannes
  • Hej Johannes!

Ja, det har vi! Under sensommaren/hösten genomfördes användartester av forumet där det framkom att det upplevdes krångligt och rörigt att ställa en fråga. I det läget såg vi att en förenkling av gränssnittet behövdes så att det ska upplevas som mindre komplext.

När vi undersökt hur besökare använder funktionerna i text-redigeraren kom vi fram till att de funktioner som användes i allra högsta grad var att ladda upp en bild eller bifoga en fil.

Jag har framfört din feedback till produktansvarige och teamet som genomförde förändringarna.

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Sandro Bizzarri Support
  • Jag håller med om att flera av formaten gav en känsla av onödigt krims krams, som t.ex. kursiv stil, men det var kanske heller ingen som hade funderat så noga på vad de skulle användas till, de kanske helt enkelt följde med i standardkonfigurationen för den redigeringskomponent ni använder.

Däremot strukturella format som punktlistor och citat tycker jag är ganska viktiga uttrycksmedel för att förmedla innebörden i texten, och de möjliggör också visuell formatering efter betydelse i efterhand.

Ett alternativ, som t.ex. Google tillämpar i sin e-posteditor, är att visa en T-knapp som i sin tur fäller ut ytterligare textformat. Tillståndet sparas också i webbläsaren så att formaten visas eller förblir dolda när editorn används nästa gång.
    Johannes