Ändringar inför GDPR

Nu när GDPR börjar gälla den 25 maj har vi infört stöd för att användaren kan ge sitt samtycke till att lagra personuppgifter:

• När foruminlägg skapas i Kundo Forum.
  • När chat startas i Kundo Chat.
  • När kontaktformuläret i Knowledge används för att kontakta er.
Personuppgifter kan också komma att gallras efter en viss tidsperiod beroende på era inställningar. Vad det innebär beskrivs för varje produkt nedan.

Kundo Forum
Den som vill skriva ett inlägg i Kundo Forum behöver nu ge sitt samtycke till att dennes personuppgifter lagras.

När personuppgifter gallras finns det två alternativ till hur foruminläggen hanteras:
  • Anonymisera inläggen. Då finns inläggen kvar för alla att läsa men användarens namn försvinner och vi tar också bort användarens e-postadress och IP-adress.
  • Radera inläggen. Inläggen tas bort helt när personuppgifter gallras.

Exempel på hur ett anonymiserat inlägg ser ut för redaktörer.

Exempel på hur samma inlägg ser ut för användare.

Kundo Mail
När personuppgifter gallras  kommer hela e-postkonversationen raderas.

Kundo Chat
Om ni har ställt in att användaren anger sitt namn och e-postadress innan chatten startas behöver nu användaren ge sitt samtycke till att dennes personuppgifter lagras. När personuppgifter gallras kommer hela chatten raderas.

Ny policy-checkbox i Kundo Chat

Kundo Knowledge
För kontaktväg av typen Mail i Kundo Knowledge finns det nu möjlighet att aktivera att  användaren behöver ge sitt samtycke till att dennes personuppgifter lagras. Maila support@kundo.se om ni vill aktivera detta.