Alt text till kundo-knapp

Vi har en knapp som öppnar en modal för frågor och förslag. Det jag undrar är om man kan sätta en alt-text på den bild vi använder som knapp?

Vi sätter bilden i vårt skript med

_kundo["image"] = [URL till bild]

Kommentarer

• Hej Samir,

Vi har tyvärr inte byggt in stöd för alt-text i Kundo-scriptet, men du kan lätt lägga till en workaround som gör att ni får in alt-texten. Såhär:

document.getElementById("kundo_feedback").setAttribute("alt", "Frågor & Förslag")

Skulle det fungera att sätta alt-attributet på det sättet tror du?

Emil Stenström Produktansvarig
  • Jag provade lite.

Problemet är att kundo laddas asynkront efter det att resten av sidan och dess produkter har laddats in, så det är egentligen bara kundo skriptet som vet när det elementet ("kundo_feedback") har skapats.

Om man ska använda metodiken att lägga till texten i efterhand så måste man lägga till en lyssnare som hela tiden kollar om ett sådant element skapas. Det känns inte som en vettig väg att gå.

Med skriptet som det ser ut idag känns det som det skulle vara trivialt att lägga till en valfri alt-text. (istället för alt: "" har man exempelvis alt: kundo.image_alt || "")

• Hej!

Ah, smart tänkt. Jag har ändrat vårt script enligt ditt förslag. kundo.image_alt kommer att fungera efter nästa deploy. Återkopplar här när det är live!

Emil Stenström Produktansvarig
  • Nu är det live! Återkoppla gärna när du har testat.

Emil Stenström Produktansvarig
  • Toppen. Fungerar utmärkt. Tackar!

• Tack själv för bra förslag!